Joulun reseptit

Perinteisiä jouluruokia sekä niiden reseptejä

Joulutorttu

Joulutorttu

KERMAVIILIVOITAIKINA

150 g

Valio voita

5 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

1 prk (200 g)

Valio kermaviiliä

KERMAVOITAIKINA

3 dl

Valio kuohukermaa

6 ½ dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

250 g

Valio voita

1 - 2 rkl

konjakkia

RAHKAVOITAIKINA

250 g

Valio maitorahkaa

250 g

Valio voita

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

leivinjauhetta

TÄYTE


paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia

VOITELUUN


kananmunaa

PINNALLE


tomusokeria

LISÄÄ KAUPPALISTALLE

OHJE

  1. PUOLIKUUTORTUT KERMAVIILIVOITAIKINASTA

  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.


  3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreät tortunpohjat. Jaa pohjille marmeladi. Sivele reunat vedellä ja ummista tortut.

  4. Voitele tortut munalla ja paista niitä 225 asteessa n. 13 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

  5. TÄHTITORTUT KERMAVOITAIKINASTA

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkistyisi.

  7. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa n. tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai nelis-kulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.

  8. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa n. 8 min. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

  9. TÄHTITORTUT RAHKAVOITAIKINASTA

  10. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa. .

  11. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla pohjat. Jaa pohjille marmeladi. Voit lisätä marmeladin myös valmiiden tähtitorttujen keskelle.

  12. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa 12 - 15 min tortun koosta riippuen. Sihtaa torttujen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Riisipuuro

2 dl

vettä

2 dl

puuroriisiä

1 l

Valio täysmaitoa

½ tl

suolaa

LISÄÄ KAUPPALISTALLE

OHJE

  1. Kiehauta vesi. Lisää riisit. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin (n. 5 min)

  2. Lisää maito. Keitä puuroa hiljalleen 45 min koko ajan sekoitellen.

  3. Lisää suola, sekoita.

Riisipuuro